torsdag 29 maj 2014

Mmmmmmmm

Överblivet ganska ogott potatismos transformerat till underbara luftiga, fluffiga, perfekta gnocchi med hasselnötssås, lax och tomater. 
Hur?

500 gr. potatismos, gott eller äckligt
Vetemjöl

Blanda mos och mjöl i en bunke. Mängden mjöl? Tills det blir en deg. Löst mos, mycket mjöl, annars lite mindre. Rulla till smala korvar och skär i små bitar, nu talar vi riktigt små! Miniminiminimini! Koka typ två minuter i saltat vatten, de flyter upp till ytan när de är klara.

Sås
Kör en handfull hasselnötter i matberedaren till ett fint mjöl.
Värm 3 dl grädde eller matlagningsgrädde och/ eller crémè fraiche.
Rör ner nötterna 
Riv i lite ost

Vi har för övrigt spenderat dagen på Skansen. Inga järvar inom synhåll men 400 kronor för pannkakor.

1 kommentar:

  1. Väldigt gott verkar det. Mer pang för pengarna än pannkakor på papperstallrik skulle man ju kunna tycka.

    SvaraRadera